Nelly

Jaloezie is een karaktereigenschap die niet bij mij past. Diep in mijn hart was ik echter altijd een beetje jaloers op mensen die konden tekenen en schilderen, iets dat ik naar mijn mening zelf niet kon. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat ik wachtte op het moment in mijn leven dat ik in staat zou zijn om me te gaan ontplooien en aan die diepgewortelde wens te gaan werken. 

 

Zo rond 1997 deed die situatie zich voor. Ik kan vooral worden getypeerd als autodidact. Heel lang was ik op zoek naar mijn 'eigen stijl'. In mijn atelier experimenteerde ik met verftechnieken. Ik was niet gauw tevreden en wilde en wil steeds iets toevoegen. Via combinaties van olie- en acrylverf en het verwerken van materialen van allerlei soort heb ik na jaren mijn eigen stijl ontwikkeld. 

 

Ik werk vanuit het gegeven 'wat mijn hart mij ingeeft'. Dat leidt tot 'vergankelijkheid' en 'aardscheuren' in de ‘laag-op-laag-techniek‘ in mijn actuele werk. Een aantal van 20 lagen is daarbij dan zelfs meer regel dan uitzondering en brengt diepte in mijn werk. Ik zoek daarbij ook telkens naar een mooie kleurschakering en 'rust'. Door het gebruik van allerlei materialen komt mijn recente werk zelfs centimeters naar voren. Het is dan ook te typeren als 3-dimensionaal werk